Culturele educatie

Schooltuin/ schoolkippen

Omdat we om de school veel ruimte hebben houden de kinderen uit groep 6 een schooltuin bij. Nadat de kinderen met elkaar een plan van aanpak hebben gemaakt (april) gaan ze daadwerkelijk de tuin in om ‘het goed’ te zaaien en te onderhouden. In het nieuwe schooljaar mogen ze de opbrengst oogsten en mee naar huis nemen. Het is een enorme luxe dat we deze activiteit op ons eigen schoolterrein kunnen realiseren!

 

Muziek

De muzieklessen op de Goede Herderschool worden gegeven vanuit de methode "Moet je doen". Deze methode gebruiken we ook voor de andere creatieve vakken (handvaardigheid, tekenen, drama en dans). De lessen worden door de groepsleerkracht zelf gegeven.

In overleg met Cultuurkust zullen we kijken of er nog muzieklessen door deze specialisten verzorgd kunnen worden. Op dit moment is hier, vanwege de huidige corona-omstandigheden, nog niet veel over bekend.

 

Cultuurkust

Op het gebied van cultuur zijn we aangesloten bij ‘cultuurkust’. Deze stichting ondersteunt de kunst- en cultuureducatie binnen de scholen in de provincie Gelderland. Jaarlijks kiezen we een bepaald thema. Komend jaar zal het onderwerp Cultureel Erfgoed in ‘the picture’ staan.
Dit thema zal in de loop van het jaar door alle groepen in de school op geheel eigen wijze worden uitgewerkt. In de voorbereiding en voor een deel ook in de uitvoering krijgen we hierin begeleiding van ‘cultuurkust’.
Vanuit onze school zijn Alitha van Leuveren en Eline Karssen hiervoor de contactpersonen.

 

Excursies

Naast de culturele educatie van ‘cultuurkunst’ hebben we ook dit jaar financieel weer de volgende culturele excursies weten te realiseren: :

  • Groep 1: Kabouterpad, Nunspeet

  • Groep 2: De Ontdekhoek, Harderwijk

  • Groep 3: De natuurrugzak met Reintje de Vos, Ermelo

  • Groep 4: Bakkerijmuseum, Hattem

  • Groep 5: Watermuseum, Arnhem

  • Groep 6: Muiderslot, Muiden

  • Groep 7: Nationaal Militair Museum, Soesterberg

  • Groep 8: Rijksmuseum, Amsterdam

De exacte data staan vermeld in de jaarplanning.

 

Schoolbibliotheek

Er is een bescheiden basiscollectie aangeschaft en op centrale plekken in de school staat nu onze schoolcollectie klaar om uitgeleend te worden. Elke dag is er een moment waarop de kinderen kunnen ruilen. Omdat onze eigen basiscollectie niet toereikend is, werken we met topabonnementen. Zeker 4 keer per jaar komt er voor elke groep een kist met 30 á 40 nieuwe boeken. Onze basiscollectie zullen we de komende jaren uitbreiden, maar de samenwerking met de bibliotheek blijft in stand.

Garden Walkthrough © 2023 | All Rights Reserved

Goede Herderschool - Directeur Jozias de Koeijer

Zeeweg 98 - 3853 LN Ermelo - Tel: 0341-552312 - info@goedeherderschool.nl