Peuterspeelzaal 'Ukkie Pukkie'

Sinds 01 augustus 2005 vormen de Goede Herderschool en de peuterspeelzaal Ukkie Pukkie samen een zogenaamde brede school. Naast het bestuurlijke niveau werken we ook als school en peuterspeelzaal met elkaar samen. In het afgelopen jaar hebben beide besturen de statuten gewijzigd zodat ook op bestuurlijk vlak de samenwerking is vastgelegd.
We willen komen tot een doorgaande lijn op het gebied van onderwijs en op-voeding van 3 t/m 12 jarigen. Op deze wijze voldoen we ook aan de eisen die voor de VVE (Voor- en vroegschoolse Educatie) worden gesteld. Dit jaar zullen we ook weer in overleg gaan met de gemeente om de eisen verder uit te werken. De intern begeleider van onze school bezoekt regelmatig de peuterspeelzaal om peuters te observeren.
Door deze observaties kunnen eventuele ontwikkelingsachterstanden vroegtijdig worden gesignaleerd. Daarnaast zal er, met toestemming van de ouders, een onderwijskundig rapport meegaan met een peuter die de overstap van Ukkie Pukkie naar de Goede Herderschool maakt. Als de ouders hier geen toestemming voor geven, zal er met hen een nader gesprek over hun kind volgen.

Sinds juni 2013 valt de stichting Peuterspeelzaal Ukkie Pukkie onder het bevoegd gezag van de Vereniging Scholen met de Bijbel Horst en Telgt.

U kunt de peuterspeelzaal bereiken onder nummer 06-30408952 en op de Website.