Bewegingsonderwijs

De kleuters maken gebruiken van het speellokaal. Voor deze lessen hoeven de kinderen geen gymkleding mee te brengen. Wel graag een paar eenvoudige gymschoenen (zonder veters).
De gymlessen van de andere groepen vinden plaats in de Wethouder Balverszaal. Éen keer in de week gaan de kinderen met de bus naar deze zaal. Het is verplicht dat de kinderen deze lessen volgen in gymkleding. Het dragen van gymschoenen is zelfs medisch voorgeschreven.

De gymlessen vinden plaats op dinsdagochtend of vrijdagochtend. Op maandagmiddag krijgen de groepen 5 en 6 zwemonderwijs in Calluna. De ene week groep 5 en de andere week groep 6.

Sportdag

Op onze school vinden we bewegen en sporten belangrijk, daarom organiseren we een schoolbrede sportdag. De datum van deze sportieve dag is te vinden in de jaarkalender.

Toernooien

Ieder jaar doen we mee aan diverse sporttoernooien. Omdat er zoveel wordt aangeboden hebben we gekozen voor:

• Voetbal groep 3-4: 30 september 2020

• Voetbal groep 5-6: 7 oktober 2020

• Voetbal groep 8: 7 april 2021 (onder voorbehoud)

• Korfbal: 17-19 mei 2021

Het is enorm leuk om te winnen, we zien het spelplezier echter als voornaamste argument om aan de toernooien deel te nemen. Omdat we als school dit uitgangspunt hebben worden de teams ook op willekeurige wijze, zonder selectieprocedure, vastgesteld. De data van de toernooien staan in de jaarplanning. Komend jaar willen we ook kijken of we iets aan kunnen bieden op het gebied van de schaak/damsport.

De data van de toernooien staan (voor zover bekend) in de jaarplanning.

Avondvierdaagse

Een jaarlijks terugkerend evenement is de avondvierdaagse. De laatste avond worden de kinderen op grootse wijze ingehaald met bloemen. Het is een schitterend gezicht om de enthousiaste kinderen in hun schoolshirt de vier avonden te zien lopen!

Groep 1/2 - 3 kilometer

Groep 3/4/5 - 6 kilometer

Groep 6/7 - 9 kilometer

Groep 8 - 15 kilometer

Het is de bedoeling dat een ouder van de kleuters tijdens de 1e 3 avonden meeloopt. Op de slotavond worden de kleuters begeleid door de leerlingen van groep 8. De ouders van de kleuters lopen op de laatste avond dus niet mee. De vrijdag na de avondvierdaagse hebben we een studiedag gepland, de kinderen zijn die dag dit jaar vrij.